Nieuws

Moto Morini goes custom met de Calibro

Met de Seiemmezzo en de X-Cape heeft Moto Morini respectievelijk een leuke naked en allroad in huis. Dat aanbod wordt vanaf komend jaar uitgebreid met deze lekker speels ogende custom: de Calibro.

Zoals het een goed custom betaamt is de Calibro gezegend met een mooi laag silhouet. Mede dankzij het licht sportief ogende kuipje rond de koplamp heeft de nieuwe Morini-telg bovendien van voor naar achteren een mooi aflopende lijn, waarbij de klassieke duo-schokdempers aan de achterzijde het custom-gevoel nog eens extra versterken. Datzelfde geldt overigens ook voor de wielmaten, de Calibro staat namelijk op 18″ (voor) en 16″ (achter) wielen.

Conceptueel slaan de Italianen met de Calibro dan wellicht een nieuwe weg in, technisch bewandelen ze deels een bekende route. Onder meer wat betreft het blok: de Calibro wordt namelijk aangevuurd door de bekende, door CFMoto geproduceerde paralleltwin met een cilinderinhoud van 649 cc. Het aggregaat is duidelijk geïnspireerd op de tweecilinder van de Kawasaki Z650, boring en slag zijn bijvoorbeeld identiek en ook heeft het blok een traditionele 180°-krukas met tegengesteld lopende zuigers (met 180°-540° ontstekingsintervallen). Exacte cijfers over de prestaties geeft Moto Morini niet vrij, maar in de Seiemmezzo (dat letterlijk vertaald zes-en-een-half betekent) levert het blok 61 pk bij 8.250 toeren en een maximumkoppel van 54 Nm bij 7.000 toeren.

Het blok hangt in een stalen dubbel wiegframe, dat aan de voorzijde is uitgerust met een conventionele Ø 41 millimeter telescoopvork. De achterschokdempers steunen af op een stalen swingarm. De door een Bosch 9.1 ABS ondersteunde rempartij bestaat uit een enkele Ø 320 mm met dubbelzuiger remklauw aan de voorzijde en een Ø 255 mm achterschijf met enkelzuiger remklauw. Weinig opzienbarende of exotische techniek kortom, en die no-nonsense-signatuur zie je ook terug aan de overzichtelijke uitrusting. Een elegant, rond dashboard en led-verlichting rondom en daarmee is het hoofdstuk eigenlijk wel besproken.
De nieuwe Moto Morini Calibro komt er in twee versies: een standaardversie en een A2-vriendelijk 35 kW-variant. Als alles volgens planning verloopt, staat de Calibro in de eerste helft van 2024 bij de dealer. Voor welke prijs is nog niet bekend. Info: www.motomondo.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Exclusief beestje van MV

Exclusief beestje van MV

9 december, 2023

Nu zie je een MV Agusta sowieso al niet op iedere straathoek, maar de kans dat je deze Superveloce Arsham in het ...

Overig nieuws