Nieuws

Moto Guzzi lekt per ongeluk gegevens nieuw model

Moto Guzzi werkt momenteel aan nieuws rond het V7-concept. Zo werd de naam V850 X afgelopen juni gehomologeerd.

Het design van die nieuwe V850 X is van de hand van Miguel Galluzzi en moet onconventioneel, brutaal en innovatief worden en niets met de klassieke look van V7 gemeen hebben. Dat heeft kort online gestaan op een microsite van de Italiaanse fabrikant, die inmiddels alweer uit de lucht is. Daarvoor hadden de Italianen de modelnaam V850 X al laten vastleggen. 

Volgens diezelfde site is de V850 X ontwikkeld in het Amerikaanse designcenter van Piaggio, dus een Amerikaans sausje voor deze Italiaan valt te verwachten. Dat zou dus wel eens kunnen duiden op een machine met scrambler- of flattrack-elementen. Ook bevestigd op de site werden onderdelen die daarop duiden, zoals Michelin Anakee II-banden, nieuwe Kayaba-vering en een rijklaargewicht van 213 kilo. Verder schijnt het balhoofd versterkt te zijn en biedt de swingarm plek voor een bredere achterband. Zelfs de kleuren van de nieuwe V850 X worden door Moto Guzzi al onthuld op de site: Sunshine Yellow en Twlilight Grey. Ook een A2-variant zit in de lijn. 

Moto Guzzi heeft inmiddels zelf laten weten dat de informatie per ongeluk openbaar is gemaakt en dat het ondertussen is verwijderd. Het zou volgens de Italianen om een studiemodel gaan, dat met 98% zekerheid niet in productie gaat. Inmiddels weten we dat de naam ook al bij onze oosterburen is vastgelegd, dus ga er maar van uit dat dit model echt wel gaat komen. 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Mail & Win: S100 Clean Pakket

Mail & Win: S100 Clean Pakket

29 februari, 2024

Zo, met de MotorBeurs Utrecht als officieuze aftrap van het nieuwe motorseizoen koud achter de kiezen, is de tijd ...
Yamaha Demo Ride Tour 2024

Yamaha Demo Ride Tour 2024

28 februari, 2024

Met vooruitstrevende designs zijn de Yamaha-modellen in de 2024 line-up stuk voor stuk plaatjes om naar te kijken, ...

Overig nieuws