Nieuws

Mooiste passen van Zwitserland, plaats 2 de Grimselpas

De zomer is gearriveerd en passen pakken is een absolute zomertopper. Een echt passenparadijs is Zwitserland, op slechts 800 kilometer van Utrecht. MotoPlus reed een rondje passen, waarvan we hier de mooiste vijf beoordelen. Die beoordeelde we met volgende criteria: algemeen rijplezier, langzame bochten, snelle bochten, landschap en pashoogte. Het rondje passen is uiteraard zelf na te rijden. Laat ons dan in ieder geval even weten wat je van deze zomerse rollercoaster vond.

Op de 2e Plaats de Grimselpas

Lengte: 33 kilometer * Hoogte: 2.165 meter * Geopend van: juni tot oktober * Maximaal stijgingspercentage: 11% * Bijzonderheden: landschappelijk heel mooi, de Panoramastrasse is indrukwekkend, het uitzicht op de Grimselsee, de Räterichsee, de Ritzlihorn (3.282 meter) en Gerstenhörner (3.189 meter)

Vormt de verbinding tussen het Berner Oberland en het gebied Wallis. De rit begint in Innertkirchen met een serie majestueuze bochten, verder behoorlijk brede wegen en goed asfalt. Dan volgen het grote stuwmeer, de stuwdam en het Hospiz. Door een eindeloze serie van redelijk snelle bochten en langs de mooiste uitzichtpunten, waar je echt even moet stoppen, kom je uiteindelijk in een maanlandschap terecht.

Unterwegs_Alpenpass_070.jpg.1685097

De pas zelf is heel toeristisch en staat zeker in de weekends vol met motoren, wil je van de weg genieten dan moet je even je moment uitzoeken. Je zou bijvoorbeeld ’s avonds voor zonsondergang nog een keer de noordzijde op en neer kunnen rijden. Dan heb je de weg voor jezelf. Zeker doen: de panoramaroute voor Hotel Alpenrösli, net voor het hoogtepunt van de pas, nemen. Die loopt door tot aan het Oberaar stuwmeer en geeft een onvergetelijke blik op de gletsjerwereld. De route omlaag via de zuidkant naar Gletsch daar kunnen we kort over zijn: haarspeldbochten.

Unterwegs_Alpenpass_060.jpg.1685106

Leuke tip voor onderweg: bij Handeck voert sinds 1926 de steilste kabeltrein van Europa, de Gelmerbahn naar de Gelmersee en overspant een hangbrug (Handeckfallbrücke) het op deze plaats zeer smalle dal. Je mag daar vast wel even je motorkleding achterlaten, om met de benenwagen hiervan te genieten.

Unterwegs_Alpenpass_080.jpg.1685122

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

BMW wint aanbesteding politie

BMW wint aanbesteding politie

19 juni, 2024

BMW Motorrad heeft opnieuw de aanbesteding van de politie gewonnen, waardoor het naar verwachting de komende 7 jaar ...

Overig nieuws