Nieuws

Mooiste passen van Zwitserland, plaats 1 de Sustenpas

SUSTENPAS

Lengte: 46 kilometer * Hoogte: 2.224 meter * Geopend van: midden juni tot begin november * Maximaal stijgingspercentage: 9% * Bijzonderheden: de omgeving is fantastisch, de route loopt helemaal tot aan de top

Unterwegs_Alpenpass_050.jpg.1685118

De rit begint in het dorpje Wassen, direct buiten het dorp ligt stroef asfalt. De bochten zijn harmonisch, vlot en sportief te rijden dit absoluut smullen! Er kan hier snel gereden worden en het is de ideale plek om een flink te gassen, maar blijf voorzichtig de Zwitserse sterke arm is niet flauw. We kunnen uit eerste hand mededelen dat een snelheidsovertreding hier behoorlijk in de papieren kan lopen, en je pas mag vertrekken nadat je aan je geldelijke verplichtingen hebt voldaan.

Unterwegs_Alpenpass_030.jpg.1685110

Na twintig minuten feest op 2 wielen naar de top van de pas. Vanaf hier gaat er nog een klein weggetje verder omhoog,naar een perfect rustpunt: de bergherberg Sustenpass Hospiz op 2.265 meter hoogte. Het Hospiz lijkt op een bruine kroeg en biedt een grandioos panorama. Na deze geweldige pause gaan we afdalen, de rit omlaag naar Innertkirchen is spectaculair, de bochten zijn wel wat langzamer, maar het landschap is er des te mooier door. De uitzichten zijn bijna onaards en het achtbaangevoel krijg je er gratis bij.

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda-kloon van Cyclone

Honda-kloon van Cyclone

26 april, 2024

Zongshen dochteronderneming Cyclone heeft met de RC680 haar eerste supersportfiets gepresenteerd. Eerder deze maand ...

Overig nieuws