Nieuws

Mooiste passen van Zwitserland, plaats 1 de Sustenpas

SUSTENPAS

Lengte: 46 kilometer * Hoogte: 2.224 meter * Geopend van: midden juni tot begin november * Maximaal stijgingspercentage: 9% * Bijzonderheden: de omgeving is fantastisch, de route loopt helemaal tot aan de top

Unterwegs_Alpenpass_050.jpg.1685118

De rit begint in het dorpje Wassen, direct buiten het dorp ligt stroef asfalt. De bochten zijn harmonisch, vlot en sportief te rijden dit absoluut smullen! Er kan hier snel gereden worden en het is de ideale plek om een flink te gassen, maar blijf voorzichtig de Zwitserse sterke arm is niet flauw. We kunnen uit eerste hand mededelen dat een snelheidsovertreding hier behoorlijk in de papieren kan lopen, en je pas mag vertrekken nadat je aan je geldelijke verplichtingen hebt voldaan.

Unterwegs_Alpenpass_030.jpg.1685110

Na twintig minuten feest op 2 wielen naar de top van de pas. Vanaf hier gaat er nog een klein weggetje verder omhoog,naar een perfect rustpunt: de bergherberg Sustenpass Hospiz op 2.265 meter hoogte. Het Hospiz lijkt op een bruine kroeg en biedt een grandioos panorama. Na deze geweldige pause gaan we afdalen, de rit omlaag naar Innertkirchen is spectaculair, de bochten zijn wel wat langzamer, maar het landschap is er des te mooier door. De uitzichten zijn bijna onaards en het achtbaangevoel krijg je er gratis bij.

 

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.