Nieuws

Mooi of bemoeizucht?

KTM staat voor woest avontuur toch? Maar het merk doet ook ernstig aan veiligheid. Het heeft met het motor Stability Control (MSC) van Bosch een primeur op de KTM 1190 Adventure en de Adventure R.

MSC ondersteunt de motorrijder in alle rijsituaties en verhoogt de rem effectiviteit. Bij hard remmen in bochten vermindert MSC de neiging van de motor om overeind te komen.

MSC vermindert ook het risico van lowsiders. Die komen voor als er teveel remkracht wordt gebruikt in de bocht. MSC voorkomt dit door de maximale remkracht te beperken. De eCBS-functie verdeelt die maximale remkracht over de wielen en garandeert op die manier de best mogelijke rem effectiviteit in bochten.

De eCBS-functie zorgt voor een optimale verdeling van de remkracht in alle omstandigheden, zelfs wanneer de motorrijder ten onrechte slechts één van de twee remmen gebruikt of met te veel kracht remt. Voor motorrijders kan MSC van Bosch een redder in nood zijn.

Het systeem ondersteunt motorrijders in grensgevallen en helpt hen meer uit de motor te halen en tegelijkertijd toch veilig te rijden.

Het model ziet wat bleek… Zal wel door de schrik komen

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.