Nieuws

Mooi of bemoeizucht?

KTM staat voor woest avontuur toch? Maar het merk doet ook ernstig aan veiligheid. Het heeft met het motor Stability Control (MSC) van Bosch een primeur op de KTM 1190 Adventure en de Adventure R.

MSC ondersteunt de motorrijder in alle rijsituaties en verhoogt de rem effectiviteit. Bij hard remmen in bochten vermindert MSC de neiging van de motor om overeind te komen.

MSC vermindert ook het risico van lowsiders. Die komen voor als er teveel remkracht wordt gebruikt in de bocht. MSC voorkomt dit door de maximale remkracht te beperken. De eCBS-functie verdeelt die maximale remkracht over de wielen en garandeert op die manier de best mogelijke rem effectiviteit in bochten.

De eCBS-functie zorgt voor een optimale verdeling van de remkracht in alle omstandigheden, zelfs wanneer de motorrijder ten onrechte slechts één van de twee remmen gebruikt of met te veel kracht remt. Voor motorrijders kan MSC van Bosch een redder in nood zijn.

Het systeem ondersteunt motorrijders in grensgevallen en helpt hen meer uit de motor te halen en tegelijkertijd toch veilig te rijden.

Het model ziet wat bleek… Zal wel door de schrik komen

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws