Nieuws

Mooi Normandi

Dat stuk Frankrijk waar iedereen door heen raast? Leuk? Jazeker. Denk aan een Brits aandoend landschap. Vol heerlijk bochtige wegen met loom glooiende hellingen. Heel weinig toerisme. Vriendelijke prijzen en aardige mensen waarvan de inwoners onder de veertig doorgaans redelijk Engels verstaan en spreken.

Mont St. Michel is er het enige toeristische hoogtepunt en tussen 11.00 en 17.00 moet je daar dus niet wezen. Maar ’s ochtends en ’s avonds zijn er nog maar een hand vol toeristen, en dan is het gewoon een middeleeuws Frans dorp met goede restaurants.

Op 9 km er vandaan ben je prima onder dak bij Le Relais de la Hardiesse, een oude verbouwde boerderij met prima kamers en ontbijtservice plus een magnetron plus servies en bestek wanneer je jezelf ’s avonds gewoon een kant en klaar maaltijd uit de supermarkt of traiteur wilt doen.

Een fles gekoelde cider kost je dan 3 euro. Twee flessen kosten 6 euro, drie 9 euro.Na de vierde fles wordt het oppassen. In het winkeltje bij de B7B is ook nog een andere Normandische specialiteit te koop: calvados.

Denk bij consumptie daar van niet in flessen, maar in kleine glaasjes

Je motor kun je er uit zicht en droog parkeren

www.chambre-hotes.mont.st.michel.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda Collection Hall heropend

Honda Collection Hall heropend

20 mei, 2024

Honda heeft haar Honda Collection Hall, het museum van het merk in het Mobility Resort Motegi in het Japanse ...

Overig nieuws