Nieuws

Money maker

Door de recessie is de vraag naar nieuwe Harleys sterk gedaald, in één kwartaal zagen de Amerikanen hun winst met maar liefst zestig procent dalen. Maar geen nood, de Amerikaanse superbelegger Warren Buffet, die zich sinds afgelopen jaar de rijkste man ter wereld mag noemen, comes to the rescue!
De multi-miljardair neemt namelijk driehonderd miljoen dollar aan schulden over van het bedrijf dat zijn favoriete motoren bouwt. Klinkt uiterst sympathiek van de 78-jarige Amerikaan, het geleende geld is echter wel tegen een rentepercentage van – schrikt u niet – vijftien procent! Bovendien moet HD het bedrag voor eind 2014 terug betalen. Klein rekensommetje leert dat Buffet na vijf jaar dus een slordige 225 miljoen Dollar extra op zijn rekening mag bijschrijven.

Daarnaast neemt ook de grootste aandeelhouder, Davis Selected Advisers, driehonderd miljoen dollar leningen over. Samen met een saneringsplan, dat onder meer de sluiting van drie fabrieken en het ontslag van 1.100 werknemer behelst, zou dit een zonnige toekomst van het bedrijf moeten garanderen.
Of dat ook daadwerkelijk zo loopt moet nog blijken, vooralsnog is er maar één iemand verzekerd van een zonnige toekomst, en dat is de toch al niet onbemiddelde Buffet. Zo blijkt maar weer, je moet geld hebben om geld te maken!

Bron: Het Nieuwsblad

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws