Modelnieuws 2019

Updates en scherpere lijnen voor 2019-modellen KTM

Tijdens de Duitse motorbeurs INTERMOT heeft KTM een aangescherpte en sterkere versie van de KTM 1290 Super Duke GT, alsook een optisch licht vernieuwde KTM 1290 Super Duke R onthuld.

Door geoptimaliseerde resonantiekamers, inlaatkleppen van titanium en een nieuwe mapping stijgt het topvermogen van de KTM Super Duke GT  naar 175 pk, terwijl het koppel nu piekt met 141 Nm. Tevens zijn de rijmodi verder uitgebreid met een nieuwe track-modus.

Verder is de motor nu uitgerust met een nieuw in hoogte verstelbaar windscherm en is ook de bediening van het 6,5 inch grote TFT-scherm vereenvoudigd. Zo is onder meer de menuschakelaar nu verlicht en zit er tevens een cruisecontrol-schakelaar aan de linkerzijde van het stuur.

Ook het design is wat aangescherpt, zij het in bescheiden mate. Zo is de frontpartij nu voorzien van een nieuwe LED-koplamp, waarbij zes naar voren gerichte LED-lampjes, die fungeren als een positielicht, ervoor zorgen dat de motor beter zichtbaar is voor andere weggebruikers. Ook het semi-actieve veringssysteem kreeg een update, waardoor het nog beter kan anticiperen op veranderende weg- en rijomstandigheden.

De KTM Super Duke GT is voor modeljaar 2019 te koop in de kleuren wit en zwart. Hoeveel de dikke twin gaat kosten, is nog niet bekend.

De vernieuwingen bij de KTM Super Duke R zijn minder omvangrijk. Komend modeljaar is de motor namelijk met twee nieuwe graphics te koop.

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.