Modelnieuws 2019

Ducati Scrambler Icon nu met bochten-ABS

We kunnen ons deze herfst nog opmaken voor een gloednieuwe Ducati Scrambler Icon. Dat heeft de Italiaanse motorbouwer bekendgemaakt. Dit keer een mét de door Bosch ontwikkelde bochten-ABS. Uiteraard een direct gevolg van de door het bedrijf opgestelde Safety Road Map 2025.

Hetzelfde geldt voor de nieuwe LED-richtingaanwijzers en aangepaste koplamp. Een platter zadel en aangepaste vering moeten het rijcomfort van de nieuwe Scrambler verhogen. Tevens is het dashboard uitgebreid. Zo is het nieuwe volledig digitale ‘klokje’ aangevuld met een versnellings-, brandstof en bochten-ABS indicator. Verder is de nieuwe Scrambler Icon zowel technisch als optisch onveranderd gebleven. Ook deze motorfiets wordt dus aangedreven door de bekende luchtgekoelde 803cc L-twin die we onder meer kennen van de Ducati Monster 796.

In de nieuwe Icon is het blok goed voor 73 pk bij 8.250 tpm en 67 Nm koppel bij 5.750 tpm. Daarbij heeft Ducati zich vooral gefocust op een vloeiende vermogensafgifte over het gehele toerenbereik. De nieuwe Scrambler Icon is zowel in het geel als oranje beschikbaar. Hoeveel de nieuwe met bochten-ABS uitgeruste Scrambler van Ducati gaat kosten, is nog niet bekend.

Meer info op: www.ducati.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.