Modelnieuws 2019

Beelden van de 2019 BMW S1000RR uit China

Bij het patentbureau in China zijn onlangs beelden openbaar gemaakt van een motorfiets die er verdacht veel uitziet als de nieuw BMW S1000RR. Een machine die vermoedelijk op de INTERMOT of EICMA van dit jaar voor het eerst gepresenteerd gaat worden.

Vorig jaar zomer doken de eerste spyshots al op van het 2019-model van de S1000RR. Daarbij viel vooral op hoe productierijp de machine oogde. Iets dat door de tekeningen uit China nogmaals wordt onderstreept, want er zijn nagenoeg geen verschillen te ontdekken tussen de RR van de foto’s en de patenttekeningen.

020 bmw s 1000 rr modelljahr 2019jpg

Het kuipwerk mag dan nog steeds asymmetrisch zijn, de koplamp is dat dit keer niet

De lay-out van de vier-in-lijn ziet er grotendeels hetzelfde uit als dat van het oude aggregaat, compleet met asymmetrisch kuipwerk. De de bediening/activering van de koppeling verhuist van de linker- naar de rechterzijde van het blok en alle deksels zijn vernieuwd . Het frame is flink onderhanden genomen, waarbij met name het extreem korte vakwerk subframe opvalt.

Ook volledig nieuw is de swingarm, veel ranker dan het huidige exemplaar met een onderlangs lopende verstevingsstang voor extra stabiliteit. Het uitlaatsysteem met twee katalysatoren is eveneens opnieuw ontworpen genomen, waarbij met de name de einddemper nu een stuk sierlijker oogt dan het huidige exemplaar.

Wellicht dat de (symmetrische!!) koplamppartij van de RR enigszins doet denken aan de eerste Yamaha R1 met crossplane krukas (2009).

Of dat ook daadwerkelijk het geval is, daar moeten we nog even op wachten.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws