Nieuws

Mini-chopper, maximaal mooi

Wie zich wel eens een beetje in de Aziatische motorscene heeft verdiept, weet dat daar de meest sympathieke eigenbouw projecten rondrijden. Daar is deze creatie van de mannen van Zambrag Candra van de gelijknamige garage op Bali een treffend voorbeeld van!

Een beetje generaliserend gesproken zijn bouwers van choppers over het algemeen vrij serieus van aard. Groot blok, puristische lijnen en vooral niet teveel van de gekozen stijl afwijken. Op Bali lieten ze hun creativiteit wat vrijer de loop, wat al begon met het fundament. Je moet namelijk wel heel erg goed kijken wil je basismachine van dit kunststukje überhaupt herkennen, het betreft namelijk een Honda Dax. Een keuze die deels was ingegeven door het blok, dat als bullet proof te boek staat. Zolang de eencilinder maar een beetje basaal onderhoud en af en toe wat verse olie krijgt, blijft het tevreden snorren. Zo heeft het C100-blokje immers al in meer dan 100 miljoen Super Cubs bewezen en dat is precies ook de reden dat de bouwers het aggregaat helemaal standaard hebben gelaten. Wat goed is, moet je immers niet veranderen!

Nou geldt dat natuurlijk ook voor de Dax zelf, maar daarop gingen de bouwers wel volledig los. De achterzijde werd omgetoverd tot een rasechte chopper kontje, compleet met hoog zadel en afgekort spatbordje. De lange voorvork betreft een eigenbouw volgens het Girder-principe, zoals we dat ook van oude Indians en DKW’s kennen. Daarin draait een ongeremd 17 inch spaakwiel, die in verhouding reusachtig is in vergelijking met het 10 inch achtervelgje. Een opvallende flake-lak rondt het geheel vervolgens smaakvol af. Hebben!!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws