Nieuws

Minder tol voor motorrijders op Italiaanse snelwegen?

Gaan motorrijders straks minder tol betalen op Italiaanse snelwegen? Dat zou zomaar eens kunnen, want Italië gaat haar tolsysteem aanpassen.

Op de Italiaanse site gpone.com verklaart de directeur van ‘Autostrade per l’Italia, de grootste partij op Italiaanse tolwegen, dat er wordt gewerkt aan een nieuwe opzet van het systeem en dat dit ook betrekking gaat hebben op motoren.

Nu is het nog zo dat je op die tolwegen net zo veel voor een motorfiets moet betalen als voor een auto. Het aantal wielen, de afmetingen, het gewicht en de uitstoot spelen daarbij geen rol. Maar dat zou snel kunnen veranderen, zoals Robert Tomasi, CEO van Autostrade per l’Italia, bij de verkeerscommissie heeft aangegeven: “Er wordt gewerkt aan een nieuw tolsysteem, ook voor motorfietsen.”

Makkelijk lijkt het in ieder geval niet te worden, aangezien de herkenning van motorfietsen bij de tolpoortjes een technische uitdaging is. “Er is een netwerk met de nodige infrastructuur nodig om de voertuigen te onderscheiden en het juiste tarief te rekenen”, aldus Tomasi.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws