Nieuws

Minder motoren verkocht in eerste twee maanden van 2021

In de eerste twee maanden van dit jaar zijn er bij de Nederlandse dealers beduidend minder motorfietsen verkocht dan een jaar eerder. Vooral de nieuwverkopen hebben geleden, want dat aantal is met ruim 23 procent teruggelopen naar 1.402 verkochte machines.

Op de gebruiktmarkt is de daling, met een min van 6,48 procent, minder extreem. In totaal werden er in januari en februari ruim 6.000 gebruikte motorfietsen verkocht. Een exacte reden van de tegenvallende verkopen, is lastig te zeggen. Uiteraard kan het stevige winterweer van februari een duit in het zakje gedaan hebben, maar ook het ontbreken van MOTORbeurs Utrecht heeft ongetwijfeld zijn weerslag op de verkopen. Het evenement in Utrecht is immers voor velen hét uitgelezen moment om informatie op te doen over nieuwe modellen en zich te verlekkeren aan honderden occasions.

In de top drie bestverkochte nieuwe motoren in Yamaha in ieder geval goed vertegenwoordigd. Van de drie beschikbare plaatsen, neemt het Japanse merk namelijk twee posities in. Alleen de eerste plek is voor een ander merk, want hier vinden we de altijd populaire GS van BMW. Hiervan werden er in de eerste twee maanden van 2021 liefst 126 verkocht. Plek twee is voor de Yamaha Ténéré 700 met 78 stuks, en de Yamaha MT-07 maakt met 54 stuks de top drie compleet.

Op de occasionmarkt is het eveneens BMW die de scepter zwaait. In de maanden januari en februari werden er in totaal 216 BMW 1200 GS’en verkocht. Yamaha’s MT-09 staat in dit overzicht met een aantal van 101 op de tweede plek. Van de Kawasaki Z1000 zijn er de eerste twee maanden 40 verkocht, waardoor deze naked op de derde plek komt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

25 juli, 2024

Op vrijdag 25 juli verschijnt Noppennieuws 4 en daarin staan onder meer drie mooie testen. Zo reden Toine van Dijk ...

Overig nieuws