Nieuws

Minder geluid motorcross

De twee Nederlandse motorbonden KNMV en MON hebben op 2 mei tijdens het ONK motorcross in Varsseveld een convenant ondertekend, waarin zij hebben verklaard een nauwe samenwerking aan te gaan om een aanmerkelijke geluidsreductie van motocross motoren te realiseren. Er worden verregaande afspraken gemaakt voor het terugdringen van de geluidsproductie van crossmotoren, waarbij onder andere de sportreglementen op elkaar worden afgestemd.
De eerste maatregel zal ingaan op 1 januari 2011. Vanaf die datum geldt dat de maximale geluidsproductie van crossmotoren maximaal 94 dB(A) mag bedragen. Dit is een reductie van 6 dB(A) ten opzichte van de huidige norm. Deze geluidsreductie zal gelden voor alle (club)trainingen en wedstrijden (club, district, regionaal en nationaal) met uitzondering van het ONK van de KNMV en wedstrijden verreden onder auspiciën van de FIM, UEM en IMBA.
Patrice Assendelft, directeur van de KNMV, reageerde enthousiast nadat het convenant met zijn collega Johan Becker van de MON was getekend: “Ik ben blij
dat we tot deze overeenstemming zijn gekomen. Het is voor de motorsport, met name voor het open houden van reeds bestaande circuits, van evident belang dat we gezamenlijk het geluidsniveau structureel terugbrengen.”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Kleine update voor CFMoto 450SR

Kleine update voor CFMoto 450SR

12 april, 2024

CFMoto heeft haar 450SR A2-racer op de valreep een update gegeven voor het 2024-seizoen.  Het broertje van de 450SR ...

Overig nieuws