Nieuws

Miller terug bij oude bekende

Onlangs maakten Jack Miller en KTM bekend dat de Australiër volgend jaar voor het Oostenrijkse fabrieksteam zal uitkomen in de MotoGP. Hiermee verlaat Miller na twee jaar het fabrieksteam van Ducati, en is hij weer terug bij oude bekenden.

Miller kwam namelijk in het verleden eerder uit voor de Oostenrijkse renstal. In 2014 kwam de nu 27-jarige Australiër in het Moto3-kampioenschap uit voor het fabrieksteam, onder leiding van Aki Ajo. Miller, die op twee punten na de wereldtitel miste, gooide dat jaar hoge ogen; hij behaalde met zijn RC250GP zes overwinningen, tien podiums en acht pole-positions.

Kortom, Miller kon wel uit de voeten met de KTM. Of dat volgend jaar met de RC16 hetzelfde is, moet nog blijken. Pit Beirer, motorsport-directeur van KTM, heeft er vooralsnog alle vertrouwen in: “Jacks benadering en houding ten opzichte van racen komen sterk overeen met die van ons. Ik ben erg trots dat hij weer terugkomt naar Red Bull KTM en hij zal een geweldige aanvulling zijn op onze missie.”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws