Nieuws

Milieuonderscheiding voor LIQUI MOLY

Bij de productie van zijn motorolie let LIQUI MOLY uit Duitsland niet alleen op topkwaliteit, maar tevens op een uitzonderlijk hulpbronnenzuinige productietechniek. Daarvoor werd het bedrijf thans met de milieuprijs van Partslife onderscheiden. Partslife is een samenwerkingsverband van producenten en handelsorganisatie, dat garages bij de afvalafvoer ondersteunt.

Partslife onderscheidde LIQUI MOLY voor de in zijn oliefabriek toegepaste nieuwe pigging technologie. Bij de productie van motor-, transmissie- en andere oliën moeten alle leidingen gereinigd worden, voordat er een andere olie kan worden gevuld. „Dankzij de nieuwe pigging technologie hebben we de totale hoeveelheid spoelolie en de voor de procedure benodigde tijd substantieel gereduceerd“, aldus Jörg Paul, milieumanager bij LIQUI MOLY.

Een schraper is een reinigingsapparaat dat onder druk door deleidingen wordt geperst en de hierin achtergebleven olie voor zich uit schuift. „Voorheen hadden we per spoelcyclus zo’n 100 tot 350 kg spoelolie nodig. Dankzij de nieuwe technologie is dat nu nog maar 30 kg“, verduidelijkt Jörg Paul. Al met al daalt de jaarlijkse spoeloliehoeveelheid van ruim 1.500 ton naar een tiende daarvan. Van dat lagere grondstoffenverbruik profiteert het milieu. „De onderscheiding vormt de erkenning van onze inzet voor een optimale bescherming van het milieu.“

De nieuwe pigging technologie is onderdeel van het 20 miljoen euro zware moderniseringsprogramma, dat LIQUI MOLY op zijn beide vestigingen aan het uitvoeren is. Eerder al, in 2014, werd LIQUI MOLY met een milieuprijs van Partslife onderscheiden en wel voor een nieuwe afzuiginstallatie voor de productie van additieven.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws