Nieuws

Mike Hailwood op het grote doek

Goed nieuws voor de doorgewinterde motorsportfans: het leven van racelegende Mike Hailwood wordt binnenkort verfilmd. De Australische acteur Eric Bana neemt het project op zich, evenals de rol van Mike the Bike zelf.

De film vertolkt de turbulente racecarrière van Hailwood en wordt geproduceerd door Bana’s eigen productiemaatschappij. Samen met een andere maatschappij heeft die de rechten op het bijbehorende filmmateriaal al jaren geleden veiliggesteld. Zelf is Bana een fervent motorrijder en -liefhebber. Hij rijdt motor op straat en ook op het circuit. Hoogstwaarschijnlijk neemt de acteur daarom de rijscènes in de film zelf voor zijn rekening.

Inmiddels is ook bekend dat er voor de film gebruik wordt gemaakt van speciale replica’s van de Ducati 900 SS NCR in Australië. Dit zijn twee van de in totaal twaalf replica’s die Ducati-specialist Vee Two gaat bouwen. De machines lijken niet alleen qua uiterlijk op de motoren van destijds, maar de prestaties komen ook erg dicht in de buurt. Brook Henry, van Vee Two, kreeg namelijk de bouwtekening en mallen van de op het Isle of Man gebruikte Ducati uit 1978. Voor de replica’s moet naar verluidt 130.000 euro worden afgetikt. Bovendien duurt de bouw anderhalf jaar. Daarom duurt het nog wel even voor de film van Bana op het grote doek verschijnt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws