Nieuws

Mijn Trots – Henk van Asselt’s RS250

Als er één ding is dat je met een registeraccountant associeert, dan is het wel stoffig. De wulpse Aprilia RS250 tweetakt, een volbloed racer pur sang, is wat dat betreft motorisch gezien de absolute tegenpool, want bruisend, levendig en snel. Toch blijken beide tegenpolen uitstekend met elkaar verenigbaar!

Dat bewijst Henk van Asselt (66) wel. Deze kleurrijke persoonlijkheid is de hoofdrolspeler in onze rubriek Mijn Trots en eigenaar van een donkerblauwe Aprilia RS250 in Docshop Racing kleurstelling. Dat laatste is uiteraard geen toeval, tussen 1986 en 2007 runde Van Asselt namelijk Docshop Racing, dat onder meer tot 1999 actief was in de 125 en 250 GP’s met rijders als Wilco Zeelenberg, Jurgen en Patrick van den Goorbergh en Jürgen Fuchs. Nadat het hele GP-verhaal tot een einde kwam, besloot Van Asselt om zelf te gaan racen, en wel in de destijds nieuw opgezette Aprilia RS Cup. Speciaal daarvoor kocht hij in 1999 deze toen nog nieuwe 250 tweetakt, die inmiddels dus al de respectabele leeftijd van 21 jaar in z’n paspoort heeft staan. En ondanks dat Henk naar eigen zeggen twee linkerhanden heeft, ziet ‘ie er nog uit als nieuw!

Hoe dat mogelijk is? Dat lees je allemaal in MotoPlus 18/2020 (vanaf 18 september in de winkel). MotoPlus thuis in de bus? Klik dan hierrrr… voor een abonnement!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws