Nieuws

MICHELIN ROAD 5

Michelin komt met een belangrijke nieuwigheid voor Sport Touring motorrijders. Tot nu toe is de MICHELIN PILOT ROAD 4 (met meer dan 1,5 miljoen verkochte banden in 4 jaar tijd) de onbetwiste standaard op de Europese markt voor Sport Touring banden. Maar zijn opvolger, de MICHELIN ROAD 5, verlegt opnieuw de grenzen voor sportieve radiaalbanden. Uit intern onderzoek, blijkt dat de MICHELIN ROAD 5 de beste grip heeft op nat wegdek. Bovendien blijft hij gedurende zijn hele leven goed presteren in natte omstandigheden. Zelfs na 5.000 kilometer, heeft de MICHELIN ROAD 5 net zo een korte remweg als een nieuwe MICHELIN Pilot ROAD 4! Dat is een belangrijke verbetering. Tegelijkertijd heeft de MICHELIN ROAD 5 ook optimale grip op droog wegdek, meer stabiliteit. Allemaal eigenschappen die essentieel zijn voor Sport Touring motorrijders.

Door een combinatie van drie technologieën, zet de MICHELIN ROAD 5 de beste prestaties neer als het gaat om grip op nat wegdek. De MICHELIN ROAD 5 kan dit prestatieniveau bereiken dankzij:

– de nieuwste generaties rubber compounds;

– de dual-compound technologie (MICHELIN 2CT Technology en MICHELIN 2CT+ Technology);

– de lamellen in het profiel.

Om te kunnen beantwoorden aan de belangrijkste verwachtingen van motorrijders, heeft Michelin de grenzen verlegd voor prestaties op natte wegen. Michelin garandeert bovendien dat die prestaties door de tijd heen voortduren. Na 5.000 kilometer, heeft een gedeeltelijk versleten MICHELIN ROAD 5 band nog net zo een korte remweg als een nieuwe MICHELIN PILOT ROAD 4.

Om deze prestatie te kunnen leveren, heeft Michelin een technologie toegepast die werd ontwikkeld voor autobanden. Met deze technologie kunnen lamellen zichzelf ontwikkelen. De MICHELIN XST Evo technologie gaat verder dan de MICHELIN XST technologie. Deze nieuwste technologie combineert de lamellen en de opslagruimte voor water zodanig dat de band beter in staat is om de waterfilm te doorbreken en water af te voeren. De zichzelf ontwikkelende lamellen gaan nog wat verder: naarmate ze meer kilometers afleggen, krijgen ze bredere groeven. Zo voorziet de MICHELIN XST Evo technologie in een grotere groef/loopvlakverhouding naarmate de band ouder wordt en behoudt de band al die tijd zijn vermogen om water af te voeren.

De MICHELIN ROAD 5 garandeert niet alleen optimale grip op nat wegdek, maar ook uitstekende grip op droog wegdek en meer stabiliteit. Tevens heeft hij een beter weggedrag. Ook deze prestaties zijn mogelijk door een combinatie van technologieën:

  • De grip op droog wegdek is met name te danken aan gebruik van de allernieuwste rubber compounds.
  • De MICHELIN ACT+ technologie voorziet in een revolutionaire constructie van het karkas waardoor de MICHELIN ROAD 5 zowel in bochten als op rechte stukken meer stabiliteit heeft en een uitstekende handling biedt.
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws