Nieuws

Met Ride-on MotorTours naar LOFOTEN, NOORDKAAP, MOERMANSK en ST.PETERSBURG

Een keizersrit met vele natuurlijke en culturele hoogtepunten, langs fjorden, toendra’s, door prachtige landschappen naar de Noordkaap en daar vandaan via het rauwe Moermansk en het pittoreske Kizhi Pogost (Unesco) naar een van de mooiste steden van Europa, St. Petersburg.

Met als toegift bezoeken aan enkele rijke Hanzesteden in de Baltische Landen zoals Tallinn,Riga en Kaunas en een heerlijke rit door Noord Polen.

Enorme contrasten
De reis door Zweden gaat door landschappen met wijdse uitzichten, daarna rij je door de prachtige fjorden van Noorwegen naar de Noordkaap en het rauwe Rusland. Hier is het vooral interessant te zien hoe de mensen leven. We komen Rusland in veel verschillende hoedanigheden tegen, voordat we in het prachtige St. Petersburg aankomen.
Met stops in Tallinn en Riga een bezoek aan Kaunas en een prachtige rit door het Mazurengebied in Noord Polen is ook de terugreis er een met inhoud.

Moermansk
Na door de prachtige landschappen van Zweden en Noorwegen gereden te hebben komt Moermansk ruig en rauw over. De havenstad is ook daarwerkelijk een stad om de haven. Er wordt gewerkt, mouwen opgestroopt, recht voor z’n raap, eerlijk. Het is mooi om daar in St. Petersburg, de bakermat van culturele schoonheid en grandeur, nog eens aan terug te denken. Onderweg trouwens ook, als we door het achterland rijden. We kwamen al door het plaatsje Nikkel waar een nikkelmijn staat en niets meer groeit, later komen we langs kleine dorpjes naar de stad Petrozawodks (zawod = fabriek), waar vandaan we met een prachtige vleugelboot naar Kizhi Pogost zullen gaan.

Kizhi Pogost (unesco)
Kizhi Pogost is een plaats op een eiland in het grote Onega meer daterend uit de 17e eeuw. Op het eiland staan een aantal historische gebouwen, waaronder 2 grote houten kerken, een klokkentoren en een molen met 6 wieken. Het werd in 1990 op de Unesco werelderfgoed lijst gezet. Overeenkomstig Russische traditie, werden de kerken gebouwd zonder ook maar één spijker te gebruiken. De molen zou vanaf elders naar Kizhi eiland gebracht zijn om hem te kunnen behouden.

Iets voor jou?

Kijk eens op: http://ride-onmotortours.com

 

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.