Nieuws

Met Honda en HRC-Dakar-rijders naar Marokko

De Honda Adventure Roads is in 2024 toe aan de vierde editie. De Africa Twin gaat naar huis: Marokko.

Dertig deelnemers krijgen de reis van hun leven. Het enige dat ze daarvoor moeten doen is de portemonnee trekken. Daarna is alles geregeld: motoren, 2.800 kilometer route, accommodatie, voedsel en gidsen die hun sporen in Le Dakar ruimschoots verdiend hebben. Het zijn namelijk Honda’s HRC Dakar Rally-rijders.

De Africa Twin keert dus terug naar Afrika. De rijders krijgen de zandduinen, bergen en woestijnen van Marokko voorgeschoteld. Honda belooft vooraf de route zelfs nog de meest ervaren offroad-rijders uitdaagt. Deelnemers kunnen kiezen uit een Africa Twin met DCT of gewone versnellingsbak. Honda waakt goed over de deelnemers. Naast voorrijders, krijgt iedere motorfiets een Tripy II GPS-systeem en live tracking.

De laatste editie van de Honda Adventure Roads deed juist het hoge noorden aan want toen stond IJsland op het menu. Vijf jaar eerder zag het evenement het daglicht met een 3.500 kilometer lange rit van Oslo naar de Noordkaap. Twee jaar later ging het juist 3.900 kilometer door het warme Zuid-Afrika. Als je eens wilt kijken hoe dat er tijdens de eerste edities uitzag, klik dan hier.

In Marokko begint de expeditie in Agadir en dan gaat het via de zandduinen van Erg Chebbi naar de Hoge Atlas. Via de prachtige Dades Vallei gaat het naar Nador. Onderweg slapen de deelnemers onder meer in traditionele Berber-tenten. Staan je tassen al gepakt? Kijk dan hier voor alle informatie en het registreren. Tot slot nog even over de portemonnee trekken: deze trip van je leven kost € 6.000,-.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Exclusief beestje van MV

Exclusief beestje van MV

9 december, 2023

Nu zie je een MV Agusta sowieso al niet op iedere straathoek, maar de kans dat je deze Superveloce Arsham in het ...

Overig nieuws