Nieuws

Melanie denkt na…

Minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) is niet bang voor gevaarlijke situaties doordat ’s nachts de verlichting uitgaat op een groot aantal snelwegen. Gelukkig maar… Bange bewindslieden M/V, daar hebben we niets aan!

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu begon in juni met het versoberen van de verlichting op de A6 in Flevoland. In juli volgden diverse snelwegen in de provincie Utrecht. In augustus is het gebied rond de stad Groningen aangepakt. In september wordt het versoberde verlichtingsregime in West- Midden- en Zuid-Nederland ingevoerd, alsmede op enkele wegen in Overijssel en Gelderland, een provincie waar het licht ’s nachts al grotendeels uitgaat, onder meer om het wild op de Veluwe niet te verstoren. In de provincies Zeeland en Friesland verandert er niets en blijft de verlichting de hele nacht volledig ingeschakeld.  

"We zijn al in maart gestart hiermee en ik heb nog geen effecten gezien", zei minister Schultz dinsdag in reactie op kritiek van de Nederlandse Vereniging voor Slaap- en Waakonderzoek (NSWO). Die waarschuwde in De Telegraaf dat mensen in het donker slaperiger en minder alert worden, waardoor er gevaar op de weg zou kunnen ontstaan.
 
Schultz maakt zich echter geen zorgen over de gevolgen van de bezuinigingsmaatregel. "We doen het alleen waar weinig wordt gereden. Waarom zou je dan de hele nacht het licht aan laten?"

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Video: 120 jaar FIM

Video: 120 jaar FIM

26 februari, 2024

De Federation Internationale de Motocyclisme (FIM) bestaat 120 jaar en viert dat met een acht minuten lange film ...

Overig nieuws