Nieuws

Meer Max dan ooit

Yamaha heeft de XMax scooterlijn flink aangepakt voor 2023. Goed begrijpelijke inspanningen: de afgelopen twee decennia verkocht Yamaha 750.000 TMax en XMax-scooters.

Omdat Nederland nog steeds het land is waarin een zware je ware is, beperken we ons tot de zwaarste nieuwkomer: XMax 300 Tech Max. De scooter behoudt zijn Max-karakter, maar heeft een volledig nieuw ontworpen kuipwerk. Volgens Yamaha benadrukt het vloeiender en strakker polyester het sportieve karakter.

Onderhuids gebeurt er ook het nodige. Anno 2023 is connectiviteit niet weg te denken. Het 4,2” TFT-scherm kan ook Garmin-navigatie weergeven. Voor de overzichtelijkheid heeft de XMax nog een tweede LCD-scherm dat de snelheid aangeeft.

Het zadel is zo ontworpen dat rijders makkelijker met hun voeten bij de grond kunnen. Op de duurste Tech Max gebruikt Yamaha een exclusieve leersoort en gouden stiksels. Hetzelfde materiaal zit ook op de opbergvakken. Aluminium voetplaten verhogen het luxegevoel van deze uitvoering.

De XMax 300 Tech Max staat vanaf mei 2023 bij de dealer, de gewone XMax 300 staat er al in maart. Yamaha heeft nog geen prijzen bekend gemaakt. Kijk hier voor een dealer in de buurt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda Collection Hall heropend

Honda Collection Hall heropend

20 mei, 2024

Honda heeft haar Honda Collection Hall, het museum van het merk in het Mobility Resort Motegi in het Japanse ...

Overig nieuws