Nieuws

Meer longinhoud voor Honda Africa Twin?

Vermoedelijk komt Honda aanstaande september of oktober met een flinke update voor de Africa Twin. Hoewel het merk zelf nog in alle toonaarden zwijgt, zijn de aanwijzingen er al wel. Belangrijkste vernieuwing zit hem daarbij in de tweecilinder-parallelmotor. De cilinderinhoud van de twin zou namelijk worden verhoogd van 998 naar 1.098 cc. Drijfveer hierachter is de komende Euro5-norm.

Verwacht dus geen enorme vermogensboost. Welingelichte bronnen rond Honda laten weten dat het topvermogen van de nieuwe twin op zo’n 100 pk komt te liggen. Het koppel moet met de nieuwe cilinderinhoud wel flink verbeteren. Net als nu het geval is, zal ook de 2020 Africa Twin in twee varianten op de markt komen, te weten de Standard en Adventure Sports. Beide machines worden naar verluidt uitgerust met een TFT-scherm, LED-verlichting, betere veerelementen, een aangebout in plaats van gelast subframe en tubeless banden.

Waar de Standard-uitvoering gericht blijft op lekker lichtvoetig rijden, wordt de Adventure Sports meer op toeren toegespitst. Hoe dat eruit kan komen te zien, zie je hieronder bij het vooraanzicht dat het Japanse tijdschrift Young Machine liet maken. Al is het aannemelijker dat Honda zelf voor een wat minder dik voorkomen kiest. Een allroad met 100 pk moet zich immers niet willen meten met echt forse allroads als die van BMW en KTM.

De nieuwe Africa Twin zal dan ook eerder gezien worden als een slanker reisalternatief. Uiteraard wel voorzien van een keur aan moderne functies als een quickshifter, bochten- ABS, elektronische vering en wellicht dat ook het DCT-systeem tevens een update krijgt. Klinkt goed!

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.