Nieuws

Meer Kawasaki’s met compressor in aantocht!

Op de 44e editie van de Tokyo Motor Show bracht Kawasaki de 2016-versies van de opmerkelijke compressor-motoren Ninja H2 en H2R (die beide wederom in beperkte oplage zullen worden gebouwd), met upgrades van het motormanagement, een nieuwe kleur en bovendien standaard een koppeling met bekrachtiger/remkoppelbegrenzer (assist/slipper clutch).

Daarnaast presenteerde Kenji Tomida, president van Kawasaki Motorcycle and Engineering Company, een concept van een compleet nieuw compressormodel, genaamd SC 01, wat staat voor Spirit Charger. Hiermee worden verdere mogelijkheden van motoren met compressor verkend in een minder agressief model, met zachtere lijnen en dito rij-eigenschappen.

Er worden ook nieuwe technieken toegepast op het motorblok, dat de aanduiding ‘Balanced Supercharger Engine’ heeft gekregen. Hier wordt het extra vermogen van de compressormotor gecombineerd met een lager benzineverbruik, door gebruik te maken van variabele schoepen in de compressor, waardoor opbrengst en zelfs stroomrichting kunnen worden geoptimaliseerd. Exacte details ontbreken nog, net als een indicatie van wanneer een dergelijk model op de markt zal komen. Dat Kawasaki meer mogelijkheden ziet in motoren met drukvulling is echter wel duidelijk. Een interessante ontwikkeling!

Meer info en achtergronden zijn te vinden op een speciale website: https://www.kawasaki-cp.khi.co.jp/motorshow2015/index_e.html

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

World Ducati Week 2024

World Ducati Week 2024

16 juni, 2024

Van 26 tot en met 28 juli wordt de 12e editie van de World Ducati Week gehouden op het Misano World Circuit. ‘All ...

Overig nieuws