Nieuws

Meer crossmogelijkheden Noord-Holland?

De mogelijkheden om in Noord-Holland te crossen zijn zeer beperkt, maar de kansen voor de realisatie van een permanent motorsportpark in Noord-Holland zijn nog nooit zo gunstig geweest als nu. De gemeente Hollands Kroon, de provincie Noord-Holland en motorsporters hebben een locatie aangegeven waar onder andere een crossbaan het beste kan worden gerealiseerd. Het is nu aan de motorsport‐beoefenaars zelf om een businessplan op te stellen en in te dienen bij de gemeente, waarna een planologische procedure gestart kan worden en vergunningen aangevraagd kunnen worden.

Drie motorclubs, Niedorper Motorclub, Motorcrossclub Den-Helder en de MAC Alkmaar, hebben zich verenigd in Stichting Noord Hollandse Geluid Sporten Phoenix. Deze stichting gaat de exploitatie gaan doen en is momenteel druk doende alles in orde te krijgen en hiervoor de nodige gelden bij elkaar te krijgen. Zodra het businessplan technisch rond is, kan er begonnen worden met werving van sponsoren en fondsen.

De bedoeling is om op dit motorsportpark meerdere disciplines een trainingsmogelijkheid te geven, dus ook de enduro, quads, trial, jeugd en E-bikes. Voor de realisatie hiervan wordt momenteel een enquête gehouden, die hier te vinden is, om in kaart te brengen wat er zoal nodig is. Dat is in ieder geval een breed draagvlak, en in later stadium ook een veel geld en vrijwilligers om de baan daadwerkelijk te bouwen, onderhouden en exploiteren. Wil jij je steentje bijdragen? Neem dan deel aan deze enquête en steun dit initiatief om de mogelijkheden voor motorsporters in Noord-Holland te vergroten. Meer info ook hier en hier.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test Triumph Daytona 660

Eerste test Triumph Daytona 660

14 april, 2024

Ook Triumph wil een graantje meepikken in het groeiende segment van betaalbare sportieve motorfietsen. Waar de ...

Overig nieuws