Nieuws

MCK Racing; Goed bezig!

MCK Racing 3e plaats op circuit van Croix, Noord Frankrijk.

Het MCK Racing team uit Lelystad arriveerde zondagmiddag op het circuit van Croix in Noord Frankrijk, waar zij het paddock opbouwden. Diezelfde middag werd de motor geprepareerd voor de training en de kwalificatie van de dag erop. Voor beide coureurs Rudy van Nuland als Jeroen Kulderij was dit een nieuw circuit en daarom was het belangrijk dat zij de baan leerden kennen. Gedurende de training en kwalificatie van maandag zat het tempo er al snel in en konden zij goed meekomen met de andere coureurs. Uiteindelijk hebben zij de 8e tijd van hun klasse in de kwalificatie neergezet.

De dag van de race begon met regen en bewolking, en daarmee totaal anders dan de dag ervoor. Gelukkig kon het team goed anticiperen op het weer doordat de race achterin de middag plaatsvond. Vlak voor de race was de baan droog genoeg om met droogweerbanden te starten.

Half vier begon de race en coureur Rudy ging als eerste van start. De strategie was om zo lang mogelijk op 1 tank door te rijden zodat er tijd zou worden bespaard op de pitstops. Rudy haalde al snel een aantal coureurs in en door de pitstopstrategie stond MCK Racing zelfs tijdelijk op de 2e plaats. De race werd helaas door ongevallen meerdere malen stilgelegd. MCK Racing maakte een zeer snelle tankstop en rijderswissel en uiteindelijk reed Jeroen Kulderij de motor als derde over de finishlijn.

Deze grote prestatie is met een podiumplek beloond, een goed begin van het seizoen!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Komt BMW met een R18 nineT?

Komt BMW met een R18 nineT?

22 mei, 2024

Begin april verraste de nieuwe BMW Motorrad-baas Markus Flasch met een post op zijn Instagram-profiel. Op een ...

Overig nieuws