Nieuws

MCK Racing en de 501 Assen

MCK Racing en de 501 Assen
Het motorraceteam uit Lelystad heeft meegedaan aan de 501 van Assen, een bekende endurance race waarbij 501 kilometer wordt afgelegd. De dag zelf was een groot succes en zowel fysiek als mentaal een uitdaging voor ieder raceteam.

In totaal deden er 50 teams mee en ieder team bestond uit minimaal twee en maximaal vier coureurs met elk een eigen motor. Vaste MCK coureur Jeroen heeft weer een nieuw persoonlijk baanrecord behaald. Hij reed samen met twee ervaren Honda-rijdende coureurs Alex van der Voorn en Ilja Caljouw.

Tijdens de derde kwalificatieronde kwam er al een aardige regenbui over Assen. Door de felle zon en de wind droogde het asfalt ook weer snel op. Tijdens de Le Mans start om 14:45 uur regende het nog maar al snel werd het behoorlijk zonnig en bleef het nog enige tijd droog, maar na een paar coureurwissels werd iedereen overvallen door een enorme regenbui. Wegens dit wisselvallige weer werden raceteams niet alleen geacht om goed rijden maar moesten zij ook wijsheid en een beetje geluk hebben bij de bandenkeuze.

Midden in het noodweer, toen er nog 15 rondes gereden moest worden, raakte Ilja helaas ten val. MCK stond op dat moment nog op de 13e plaats. Het duurde even voordat Alex de transponder, die van Ilja’s motor gehaald moest worden, op zijn motor bevestigd kreeg om de race te kunnen vervolgen, met de rijder is gelukkig alles goed. Ondanks de val is MCK Racing toch nog 27e geworden en kan het team terugkijken op een mooie ervaring en leuke dag.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

21 juli, 2024

Suzuki blaast de laatste jaren flink in de bus met talrijke nieuwe modellen en zelfs een compleet nieuw platform ...

Overig nieuws