Nieuws

MCK gaat lekker!

MCK Racing nog een trede hoger op het podium

Na het succes op het circuit in Croix, waar het raceteam de 3e plaats heeft weten te bemachtigen, is MCK Racing woensdag 31 juli in Zandvoort geweest. Voor het eerst werd hier een No Budget Cup race georganiseerd.

Na de kwalificatierondes mocht MCK op de derde plaats starten. Getalenteerde coureur Rudy van Nuland ging van start en zette al gelijk bijzondere vlotte rondetijden neer, zijn snelste tijd was 02:03. Hij heeft een enorm uithoudingsvermogen en hierdoor is hij in staat lage rondetijden ook lang vast te houden. Zo ook in deze race! Gedurende de anderhalf uur dat Rudy reed is er maar liefst tweemaal de rode vlag gewapperd. En vlak nadat Jeroen Kulderij het stuur overnam werd de derde rode vlag gegeven. Gelukkig was er bij alle drie de gevallen sprake van een milde valpartij. Omdat Jeroen Kulderij geblesseerd is reed hij na een paar rondes de pitstraat weer in voor de tweede verplichte stop en coureurswissel.

Jeroen van der Hoeven heeft goed gereden en heeft de nummer 1 positie lang weten te behouden. Echter werd het gat met de snellere nummer 2 steeds kleiner en de spanning in de MCK pitbox steeg. De raceteam rekende bij iedere ronde opnieuw uit hoe groot de kans was dat MCK de eerste plek tot het eind kon vasthouden. Slechts drie minuten voor het einde van de race werd Jeroen van der Hoeven alsnog ingehaald door een van mannen van Brutus Racing. Met hun consequent lage rondetijden hebben zij ook terecht een nummer 1 positie behaald. MCK Racing heeft het circuit met een goed gevoel weer verlaten. Het was weer een prachtige circuitdag.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws