Nieuws

Max. snelheden…

… de onduidelijkheden en vage beloftes.

En net waar je dan 130 dacht te mogen rijden, daar mocht je dan weer 120 of zo. Een misverstandje… Maar omdat je dacht je je 130 reed, reed je dus niet erg veel sneller dan 120. Dat valt dan weer mee, maar je zit toch weer met zo’n hatelijke enveloppe van het CJIB.

Veel partijen in de Tweede Kamer blijven kritisch over de snelheidsborden langs de snelweg. "De overgang tussen snelheden is soms groot en veelal nog steeds onduidelijk", stelde PvdA-Kamerlid Attje Kuiken.

Volgens SP kamerlid Bashir is de snelheidsverhoging vooral goed voor de staatskas. De onduidelijkheid  "levert een tsunami aan bonnen op voor mensen die naar eer en geweten dachten dat ze niet te hard reden."
Op alle snelwegen 130, tenzij…

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) verhoogde een jaar geleden de maximumsnelheid naar 130 kilometer per uur. Dat kan echter niet overal worden gereden, in verband met de veiligheid of het milieu, waardoor weggebruikers niet precies meer weten hoe hard ze mogen.

Naar aanleiding van het debat gaat Mw. Schultz, zoals ze zelf zeg t "zo veel mogelijk nadenken" over een betere manier om over de maximumsnelheid op de snelwegen te communiceren. Ze benadrukte woensdag in de Tweede Kamer dat automobilisten 130 kilometer per uur mogen, tenzij een andere snelheid wordt aangegeven.

Mw. Schultz zegde toe dat ze gaat meten of automobilisten over een half jaar meer tevreden zijn over de snelheidsborden. Ze zei keihard aan de slag te gaan, maar niet te kunnen garanderen dat iedereen over een half jaar weet hoe het zit.

Nou tevreden?  Een bewindsvrouw met ballen: zelf op de A2 gereden! Maar ze belooft verder niks.Yes!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Komt BMW met een R18 nineT?

Komt BMW met een R18 nineT?

22 mei, 2024

Begin april verraste de nieuwe BMW Motorrad-baas Markus Flasch met een post op zijn Instagram-profiel. Op een ...

Overig nieuws