Nieuws

Marquez weer op de motor

Voor het eerst sinds 24 oktober 2021 was zesvoudig MotoGP-wereldkampioen Marc Marquez weer op het circuit te vinden. De 28-jarige Spanjaard kampt al enige tijd met dubbel zicht (Diplopie) en heeft lange tijd langs de kant moeten zitten, maar na een training op de crossmotor eerder deze week kon Marquez eindelijk weer zijn been over de RC213V-S slaan.

Marquez reed maar liefst 65 ronden op het Autódromo Internacional do Algarve in Portugal, waar ook broer Alex aanwezig was. Marquez en zijn team konden aan de hand van deze testdag zijn huidige conditie in de aanloop naar de wintertests in Maleisië en Indonesië verder evalueren. Na afloop vertelde hij dat hij dolblij was om de sensatie van het rijden weer te ervaren na de lange periode van gedwongen rust. Ook melde de Spaanse coureur dat hij geen problemen met zijn Diplopie heeft ondervonden. “Ik ben erg blij om weer op de motor te zitten! Het is voelde geweldig, als een soort opluchting, omdat ik tijdens het rijden geen last had van mijn zicht. Wel kom ik op fysiek gebied nog wat tekort, maar dat is met name omdat ik niet mijn normale voorbereiding heb kunnen doen. We hebben nu nog twee weken tot de eerste wintertest in Maleisië, dus ik zal van de gelegenheid gebruik maken om mijn fysieke voorbereiding te intensiveren en op de motor te trainen”, aldus de Repsol Honda-coureur.

Vanaf  5 februari maken de MotoGP-coureurs voor het eerst kennis met de machines voor 2022. Een kleine maand later, in het weekend van 4 t/m 6 maart, start het nieuwe seizoen traditiegetrouw op het Losail International Circuit in Qatar.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.