Nieuws

Marquez moet weer onder het mes

In een speciale persconferentie aan de vooravond van de Italiaanse GP op het circuit van Mugello kondigde zesvoudig-wereldkampioen Marc Marquez aan opnieuw te worden geopereerd aan zijn rechterarm.

Kort voor de persconferentie, die om vijf over vier vanmiddag plaatsvond, kende Marquez een lastige kwalificatie met wederom een behoorlijke highsider. Volgens teambaas Alberto Puig is dit niet de aanleiding, aangezien hij in de persconferentie vertelde gisteren het nieuws al kwam dat Marquez geopereerd kon worden. Voor de operatie moet het bot namelijk sterk genoeg zijn, dat was het eerder nog niet maar nu inmiddels dus wel.

Marquez vertelde: “Helaas moet ik een pauze inlassen in het seizoen 2022, en zal ik een tijdje niet deelnemen aan de wedstrijden. Na al deze maanden van intensief werk met mijn nieuwe medische team in Madrid is mijn fysieke conditie verbeterd en heb ik het ongemak in mijn rechterarm weten te verminderen, maar ik heb nog steeds aanzienlijke beperkingen in mijn opperarmbeen die me beperken om goed te rijden en de doelen te bereiken die ik altijd voor mezelf heb gesteld. Daarom heb ik samen met mijn medische team besloten een nieuwe operatie uit te voeren met als doel mijn positie op de motor te verbeteren, zodat ik zonder de huidige beperkingen kan rijden.” De hele persconferentie zie je hier.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws