Sport

Marquez is fit verklaard en mag starten op Jerez

Regerend wereldkampioen Marc Marquez is door de dienstdoende circuitarts fit verklaard, wat betekent dat de Spanjaard komend weekend gewoon mag meerijden in de MotoGP. Of dat allemaal zou lukken was zeer de vraag, want Marquez brak in de 22e ronde van de openingsrace van dit seizoen zijn bovenarm bij een nare val.

Dinsdag na de race ging Marquez direct onder het mes in Barcelona, waarbij de behandelend arts Dr. Xavier Mir vaststelde dat er geen zenuwschade is. Vervolgens werd zijn bovenarm gefixeerd met een titanium plaat. 48 uur later mocht de coureur het ziekenhuis alweer verlaten om te werken aan zijn herstel. Dat zou, aldus de berichten, zeker twee tot drie weken in beslag gaan nemen.

Marquez dacht daar blijkbaar anders over, want hij liet kort na zijn operatie al weten van plan te zijn, gewoon te starten in de tweede race. Met succes, zo blijkt, want zijn team heeft middels een tweet laten weten dat Marquez fit genoeg is verklaard om te gaan racen. In hoeverre zijn blessure hem daarbij in de weg gaat zitten, moet blijken.

Naast Marquez zijn ook Cal Crutchlow en Alex Rins fit genoeg bevonden om deel te nemen aan de tweede MotoGP-wedstrijd van dit jaar. Voor beide coureurs wordt het daarmee hun eerste race van het nieuwe seizoen. Crutchlow kwam vorig weekend namelijk ten val tijdens de warm-up en brak daarbij onder meer zijn middenhandsbeentje. De Brit zag zich daardoor genoodzaakt de wedstrijd te missen. Alex Rins raakte op zijn beurt geblesseerd tijdens de kwalificatie. Hierdoor moest ook hij verstek laten gaan bij de eerste race van het jaar.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.