Nieuws

Markus Flasch nieuwe CEO BMW Motorrad

Na vijf jaar als directeur van BMW Motorrad gaat Markus Schramm met pensioen. Zijn opvolger: Markus Flasch.

Markus Flasch neemt per 1 november 2023 het roer over. Flasch werkt sinds 2015 bij BMW en was daarvoor productline manager voor vierwielers, verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het ontwerp van alle BMW-voertuigen in de midden- en luxeklasse en het merk Rolls-Royce.

Naar verluidt is hij zelf een gepassioneerd motorrijder. “Als gepassioneerd motorrijder kijk ik er erg naar uit om voort te bouwen op de grote successen van BMW Motorrad tot nu toe en om samen met het zeer gemotiveerde BMW Motorrad team alles in het werk te stellen om ons fascinerende merk naar een succesvolle toekomst te leiden”, aldus Flasch.

Naast Markus Schramm neemt nog een ander bekend BMW-gezicht afscheid van het merk: Edgar Heinrich, lange tijd hoofd design bij BMW Motorrad. Ook hij gaat na een dienstverband van 35 jaar met pensioen. Zijn opvolger heet Alexander Buckan. Vanaf 1 januari 2024 zal Buckan verantwoordelijk zijn voor het ontwerp van alle tweewielers van BMW Group en voor het ontwerp van BMW motorkleding en -accessoires.

Buckan begon zijn carrière in 2003 bij BMW Motorrad als Transportation Designer. Sindsdien is hij verantwoordelijk geweest voor verschillende modellen, waaronder de BMW F800GS, de BMW G450X, de BMW R1200GS LC en de BMW R1200GS Adventure LC. Het ontwerp van de BMW CE 04 en BMW CE 02 e-scooters valt ook onder de verantwoordelijkheid van Alexander Buckan, net als het ontwerp van de nieuwe BMW R1300GS, die op 28 september 2023 zijn wereldpremière vierde.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Bandentest 2024: 6 toerbanden!

Bandentest 2024: 6 toerbanden!

17 mei, 2024

Goede banden zijn natuurlijk van groot belang. Ze vormen het contact tussen motor en wegdek en ze maken het ...

Overig nieuws