Nieuws

Marieke Meldt…

Motorrijschoolhouder Marieke van der Meer werkt van uit motorzaak Team Liemers in Lathum…

“Het nieuwe A gebeuren in de huidige situatie is natuurlijk een misgeboorte met een vertaalfout vanuit het Brussels als vader.

Het leek de doodslag voor het Nederlandse Motorrijden te worden, maar gelukkig wordt de zaak per januari gecorrigeerd.

In de tussentijd is een 125 cc machine voor motorrijders die dit jaar nog willen rijden de enige optie.

Ik en mijn collega motorrijschoolhouders moesten dus 125 cc machiones aanschaffen. En dat was dan ook de enige opleving op de motormarkt sinds alweer een tijdje.

Grappig genoeg hebben die 125 cc machines een voordeel: ze werken drempelverlagend voor… Vrouwen die motor willen gaan rijden. Onze fysiek en voorzichtigheid past blijkbaar aardig bij de goed hanteerbare, niet technisch intimiderende ‘brommers’.

En met een jaartje ervaring op 125 cc en een heleboel rijplezier op secundaire wegen komt er zo misschien toch wat goeds voort uit de onzalige vertaalfout die er van ons duur bevochte belastinggeld is gemaakt.

Dat voorzichtig rij ervaring op doen wordt intussen ook -voorzichtig – gewaardeerd mannen. Ze kunnen zich lacherig verschuilen achter het feit dat een 125 geen deuk in een pakje boter slaat, maar dat je er op binnenwegen wel messcherp mee kunm leren sturen. En ach, als het overmacht is, dan kunnen ze er mee leven dat ze de eerste tijd 125 cc ridders zijn die niet via de snelweg naar Oostenrijk zullen branden…
En zo zal alles toch wel goedkomen… “

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.