Nieuws

Marc Márquez nieuwe ambassadeur horlogemaker Tissot

Homepage 1920x800 Marquez

Horlogemerk Tissot heeft Marc Márquez binnengehaald als haar nieuwste ambassadeur. Volgens directeur François Thiébaud pas de viervoudig MotoGP-kampioen goed bij de Tissot-familie. Het bedrijf, dat al sinds 2001 de officiële tijdwaarnemer is bij de MotoGP heeft de coureur speciaal voor deze gelegenheid kort geïnterviewd.

Zelf is Márquez erg blij met de nieuwe samenwerking: “Het is een eer om me bij dit belangrijke merk met een rijk verleden in de MotoGP te voegen. Ik heb geweldige herinneringen dankzij de horloges die ik heb ontvangen voor mijn poleposities sinds 2008. Ik heb er thuis een hele verzameling van. Hopelijk win ik in de toekomst nog meer horloges. Tissot en ik zullen blijven verbeteren en samen veel successen beleven. “

Wat was en is je grootste uitdaging in het racen?
“De grootste uitdaging is het om iedere race en ieder jaar, sneller te zijn. Alle team verbeteren zich, dus ik moet me ook blijven verbeteren om mee te blijven doen met de strijd om de titel.”

Wat of wie heeft ervoor gezorgd dat je bent gaan racen?
“Mijn familie. Zij zaten bij ‘MotoClub Segre’ dus ging ik als klein kind al mee naar de MotoCross-races om te kijken. Op mijn vierde kreeg ik op Driekoningen mijn eerste motor. Eerst reed ik met zijwieltjes zodat ik mijn balansgevoel kon trainen, toen dat steeds beter ging ben ik stap voor stap steeds verder gegaan. Zo ben ik uiteindelijk gaan racen. Al die tijd wist ik al dat ooit aan de start van de MotoGP wilde staan.”

Wat is je motto?
No pain, no gain.”

Waar ben je bang voor?
“De diepte van de zee. Ik vind het leuk om aan het strand te liggen en ik ga ook altijd wel even het water in. Maar nooit te ver.”

Wat vind je het meest indrukwekkend aan Tissot?
“Vooral de precisie van Tissot. Erg belangrijk voor mij én het motorracen want het is een sport waarbij iedere duizendste van een seconde telt.”

Tijd, wat betekent dat voor je?
“Als MotoGP-coureur is tijd het allerbelangrijkste, zo moet je je altijd bewust zijn van je rondetijden. Daaraan kun je bijvoorbeeld aflezen of je snel genoeg was. Daarnaast is het ons doel om altijd de snelste tijd neer te zetten, in iedere ronde, op ieder circuit.”

Waar zou je meer tijd voor willen hebben?
“Ik zou graag wat meer tijd willen doorbrengen met mijn familie en vrienden, al voel ik me bijzonder gelukkig dat ik nu de ruimte heb om mezelf helemaal toe te leggen op mijn passie.”

En nu is het tijd om…?
“Het nieuwe seizoen te starten en weer te strijden om te titel.”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws