Nieuws

Mail van de RDW gehad? Let dan goed op!

De Rijksdienst voor Wegverkeer waarschuwt voor valse e-mails die in omloop zijn. De berichten, die als afzender info@mail.rdw.nl hebben, vragen de ontvanger persoonlijke gegevens bij te werken en controleren op een website. In werkelijkheid gaat het om een phishingmail.

Het advies is daarom de mail niet te openen en direct weg te gooien. De RDW, en andere overheidspartijen, sturen dit soort verzoeken nooit via e-mail. Daarnaast communiceert de RDW alleen met e-mailadressen die eindigen op @rdw.nl. Mensen die via de phishingsmail een tenaamstellingscode hebben aangevraagd, kunnen via de website van de RDW direct een nieuwe aanvragen. Daarmee wordt de op onjuiste manier verkregen code ongeldig verklaard.

Mensen die een mail van de RDW hebben ontvangen en het niet vertrouwen, kunnen contact opnemen met security@rdw.nl. Kanttekening daarbij is dat de phishingsmail niet doorgestuurd hoeft te worden.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.