Nieuws

MAG wil duidelijkheid rond wegafsluitingen voor motoren

Om voor eens en altijd duidelijkheid te krijgen over de rechtsgeldigheid van het weren van motorfietsen, gaat de Motorrijders Actiegroep een zogeheten bodemprocedure starten. Volgens de MAG is dit een slimmere zet dan het aantekenen van een hoger beroep tegen de wegafsluiting voor motorrijders op de Lekdijk.

Een rechter oordeelde onlangs dat het afsluiten van die weg voor motorrijders wel is toegestaan.

Bij een bodemprocedure wordt alles dat van belang is voor de zaak – zoals de naam al doet suggereren – tot op de bodem uitgezocht. Gezien het vele uitzoekwerk, nemen dit soort procedures veel meer tijd in beslag dan een hoger beroep. De MAG wil met de procedure duidelijke krijgen op welke grond een gemeente een motorverbod mag instellen. De uitspraak in deze zaal zal dan ook direct een precedent scheppen in eventuele toekomstige zaken.

Zonder deze duidelijke juridische grondslag is het lastig voor de MAG om iedere wegafsluiting individueel aan te vechten. In het verleden zijn namelijk positieve en negatieve successen behaald. De afsluiting van de dijken in de gemeente Lingewaard werden bijvoorbeeld ongedaan gemaakt. Voor de Lekdijk, in de gemeente Lopik, gold het tegenovergestelde. Deze weg zal dan ook tijdens het motorseizoen in de weekenden verboden gebied zijn voor motorfietsen.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.