Nieuws

MAG en KNMV weer bij de rechter om wegafsluiting voor motorrijders

De Motorrijders Actiegroep (MAG) en KNMV staan maandag 3 december opnieuw in de rechtszaal om een wegafsluiting voor motorrijders ongedaan te krijgen. Dit keer is het de gemeente Lopik die voor de rechter gedaagd wordt en wel om de afsluiting van de Lekdijk.

Om zo veel mogelijk reuring rond de zaak te genereren heeft de MAG motorrijders opgeroepen naar de rechtbank in Utrecht te komen.

Het is niet de eerste keer dat de MAG en KNMV een gemeente voor de rechter dagen. In maart nog werd een zaak aangespannen tegen de gemeente Lingewaard. Met succes, want de rechter oordeelde dat de afsluiting van dijkwegen voor motorrijders onrechtmatig was. Het verbod werd daarom direct van tafel geschoven en de geplaatste borden (zie foto hierboven) moesten verdwijnen. Hoewel de gemeente in eerste instantie aankondigde in hoger beroep te gaan, werd hier later toch vanaf gezien.

Rond dezelfde tijd werd het verbod in Lopik afgekondigd. Omdat gesprekken met deze gemeente niet het gewenste resultaat hadden, is besloten ook Lopik voor de rechter te dagen. Deze zitting vindt op 3 december om 09.00 uur in de rechtbank van Utrecht plaats.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws