Nieuws

Maakt Parijs als eerste kennis met de nieuwe CB650R?

Tijdens de Autosalon in Parijs heeft Honda haar nieuwe conceptstudie binnen de Honda Neo Sports Café-lijn onthuld. Opvallend genoeg zit in het hart van deze machine de beproefde 650cc viercilinder van Honda. Kijken we naar de voorloper van de nieuwe Honda CB650R?

Het ontwerp van de conceptmotor is afkomstig uit de Europese ontwerpstudio van Honda, die huis houdt in Rome. Deze nieuwe toevoeging binnen de Neo Sports Café-familie is net als de reeds gepresenteerde CB125R, CB300R, CB1000R en CB1000R+ een samensmelting van een sportieve naked en een café racer. Daarbij is duidelijk gelet op een minimalistisch en slank design.

De motor in Parijs benadrukt duidelijk het sportieve aspect binnen de Neo Sports Café-stijl. Zo hebben de Italianen de machine voorzien van een ultrakort kontje, gestapelde dubbele uitlaat en LED-verlichting. Samen met de strakke details en moderne afwerking resulteert het in een zeer aantrekkelijke motorfiets.

Aan de voorkant van het concept zit een upside-down voorvork, de monoshock aan de achterkant zit direct tussen frame en achterbrug. Om het plaatje compleet te maken heeft Honda de jongste Neo Sports Café-telg op gietwielen met zeer dunne spaken gezet. Aangezien het om een conceptmotor gaat ontbreken zaken als spiegels en kentekenplaathouder nog.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.