Nieuws

Maak altijd foto’s!

In Arnhem rijden trolleybussen. Het verschil tussen een trolleybus en een politicus is dat een trolleybus stopt wanneer hij de draad kwijt is.

De trolleybus ging rechtdoor. Dat was ook mijn plan. Maar er was een tegenligger die direct achter de bus links afsloeg. Hij had mij niet gezien. Een klap en vonken over het asfalt. Verder leek de zaak zich normaal te ontwikkelen. Ik stond op, pakt mijn motor en zette hem tegen een electriciteitshuisje.

De Berlingo piloot was duidelijk geschrokken uitgestapt. Hij had een vijftiger jaren kapsel en zag er even betrouwbaar uit als een kruising tussen Balkenende en Rouvoet. Inclusief overhemd met stropdas en een vest. Mijn zoon had me net uitgelegd dat het gaatje in mijn GSM geen defect, maar een cameralens was. Ik maakte wat foto’s van de situatie. De auto was van de vrouw van de tegenpartij en hij had niet alle papieren bij zich. Maar hij gaf overdonderend veel informatie en betoonde spijt.

De politie wilde niet komen. De politie is administratief geketend. We moesten de zaak dus onderling afhandelen. ’s Middags nog deed ik mijn stuk schadeformulier op de post. In alle vertrouwen had ik er geen copie van gemaakt. Ik hoorde niets van het ongeval totdat mijn assuradeur me belde om te vragen waarom de tegenpartij geen documentatie had opgestuurd. Zo kwam de bewijslast bij mij te liggen.

 Ik nam contact op met mijn rechtsbijstandskennis. Die ambitieuze jurist ging er van uit dat mijn tegenpartij Marokkaans of Turks was. “Die mensen zijn nooit verzekerd en sturen in elk geval nooit papieren op”. Ik meldde dat mijn tegenpartij de keurige uitstraling van een hard core bible belt bewoner had. Mijn juridisch adviseur verzuchtte: “Die zijn net zo”

Maar op een van de foto’s die ik had genomen stond het kenteken van de auto. De RDW mocht uit privacy overwegingen… Nou ja. Laat maar. Op de foto zat de kentekenplaat in zo’n keurige plestik houder met de naam van de garage er op. I

Ik stuurde een mail met foto’s van het ongeval plus de veroorzaker en de toedracht van de zaak er van naar die garage en naar andere garage’s in de regio. Met de vermelding dat het voor de persoon in kwestie handiger zou zijn zich bij mij te melden voordat ik me bij hem zou melden.

Na een week belde mijn assuradeur dat de tegenpartij zijn papieren had opgestuurd. Er was iemand wakker of ongerust geworden. Mooi! Zo liep alles toch nog goed af.

Zorg dus altijd dat er en filmpje in je telefoon zit! En fotografeer bestuurder & kenteken van de tegenpartij.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Gespot: KTM 990 Adventure

Gespot: KTM 990 Adventure

22 juni, 2024

De allroad/adventure is voor nagenoeg ieder merk de grootste melkkoe, toch doen de in 2019 geïntroduceerde 790 ...

Overig nieuws