Nieuws

LiveWire lanceert nieuwe Del Mar dirt-tracker

De nieuwe elektrische motorfiets Del Mar, die Harley’s dochteronderneming LiveWire net heeft gepresenteerd is inmiddels al uitverkocht.

De LiveWire One is als eerste model van de Harley-dochter al een tijdje op de markt. In het kader van de beursgang van LiveWire werd een nieuw aandrijfplatform aangekondigd, die voor verschillende voertuig- en vermogensklassen als basis gaat dienen. Het meedragende accupakket is het grootste verschil met de LiveWire One en de meeste concepten van andere fabrikanten. Tot dusverre waren accu, motor en veerelementen aan een klassiek frame gemonteerd. Het eerste model van dit nieuwe platform is onlangs officieel gepresenteerd: de Del Mar, een 80 pk sterke dirt-tracker.    

Met dit model wordt de rijke dirt- en flat-trach-historie van moederbedrijf Harley-Davidson geëerd. De platte neus met de onmiskenbare looks van de Sportster S, de vlakke tank, het kontje en de banden met het verfijnde profiel laten we dat betreft niets aan de verbeelding over. Onder die aankleding gaat het nieuwe Arrow-platform van LiveWire schuil, met het meedragende accupakket, nieuwe motor en aansturing. De nieuwe middenmotor levert tot 80 pk vermogen, dat middels een tandriem richting achterwiel gaat en de Del Mar binnen vier tellen van 0 naar 100 km/uur brengt. Over de capaciteit van de accu is nog niets bekendgemaakt. Wel dat de 199 kilo wegende machine in stadsverkeer een goede 160 kilometer moet kunnen rijden op een lading. Gezien het vermogen en gewicht houden we het op een capaciteit van 9 tot 12 kWh. Het accupakket kan middels wisselstroom en aan een laadstation met een Type1- en Type2-stekker worden opgeladen, dus maximaal 22 kW aan een wandstation, wat betekent dat de laadtijd onder de 60 minuten zou kunnen duiken.

De Del Mar verschijnt in eerste instantie in een Special Edition van 100 stuks met speciale lak en wielen, maar deze is al volledig uitverkocht. De standaard versie moet in het voorjaar van 2023 op de markt komen en gaat in Amerika 15.000 dollar (zo’n € 14.500,-) kosten. Bij ons zal daar dus nog wat bij gaan komen, als de Del Mar naar Europa komt tenminste. Dat is namelijk nog niet bekendgemaakt.   

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws