Nieuws

Limited Edtitions van de jarige Scout

We schrijven 1920, het jaar dat Indian, dat toen overigens nog Hendee Manufacturing Company heette, de eerste Scout op de markt bracht. Snelle rekenaars weten dan dat dit iconische model van de Amerikaanse oer-fabrikant volgend jaar haar honderdste verjaardag viert. En dat moet natuurlijk gevierd worden!

Met een special genaamd Limited Edition Scout 100th Anniversary om precies te zijn. En zoals de naam al licht doet vermoeden, wordt deze in een oplage van slechts 750 stuks gebouwd. De Limited Edition is uiteraard een ode aan de stamhouder en krijgt onder meer een prachtig retro ‘Indian Motorcycle Red’ kleurenschema met goudkleurige accenten. Verder rijdt de special zich in de kijker een echt lederen zadel, zwarte spaakwielen, een Beach Bar-stuur en diverse verchroomde delen, waaronder de bagagedrager.

Dit is overigens niet de enige hommage aan het 1920 Scout-model die Amerka’s oudste motorfabrikant komend jaar lanceert. Er komt namelijk nog een special in de vorm van de nieuwe Scout Bobber Twenty (what’s in a name!). Ook deze kreeg spaakwielen, met daarnaast een zwevend zadel, 10 inch ‘apehanger’ stuur en zowel verchroomde als zwarte accenten. De Scout Bobber Twenty komt er in drie kleuren, Thunder Black (zwart), Sagebrush Snoke (groen) en Burnished Metallic (rood).
Info:  www.indianmotorcyclebenelux.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws