Nieuws

Hydra-Glide Revival; limited edition Harley-Davidson

Harley-Davidson presenteert tijdens de Daytona Bike Week twee limited-editions: de Icons Collection en de Enthusiast Collection. Binnenkort zijn ze verkrijgbaar bij de Harley-Davidson dealers. We beperken  ons hier tot de Icon.

De Icons Collection is een jaarlijks programma van een nieuw model dat een hedendaagse interpretatie biedt van een iconisch Harley-Davidson model. Het is een gelimiteerde collectie, elk model is individueel genummerd. De wereldwijde productie van de Hydra-Glide Revival is maximaal 1.750 stuks.

Het ontwerp van het Icons-model is geïnspireerd op de motorfietsen uit de film The Bikeriders. Die wordt in de zomer van 2024 uitgebracht. De Hydra-Glide Revival, het vierde model in de Icons Collection, viert de 75ste verjaardag van de telescopische Hydra-Glide voorvering. De vork werd in 1949 geïntroduceerd.

De Hydra-Glide Revival is afgewerkt in custom Redline Red lak met een Birch White paneel op de zijkanten van de brandstoftank, hetzelfde ontwerp als op de modellen uit 1956. De V-tankbadges zijn geïnspireerd op de tankbadges uit 1955/56. Het dashboard haalt zijn inspiratie dan weer uit de snelheidsmeter uit 1954/55. Het two-tone, afneembare windscherm is 53,3 cm hoog en het onderste gedeelte is meegespoten in Redline Red.

De chromerij maakt overuren, zaken als: luchtfilterkap, spaakwielen, achterspatbordafwerking, valbeugels, voorvork-covers, aandrijflijn en uitlaat zijn allemaal verchroomd. Het solozadel is afgewerkt met franjes en gedecoreerd leer, witte naadbiezen en rode contraststiksels, en een chromen rail voor een nostalgische look.

De motor is voorzien van een Milwaukee-Eight 114 V-Twin motor die is getuned met een Screamin’ Eagle High-Flow luchtfilter. Weten waar je de nieuwe Icon kunt zien? Kijk dan hier naar een dealer in de buurt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Kleine update voor CFMoto 450SR

Kleine update voor CFMoto 450SR

12 april, 2024

CFMoto heeft haar 450SR A2-racer op de valreep een update gegeven voor het 2024-seizoen.  Het broertje van de 450SR ...

Overig nieuws