Nieuws

Limited Edition crosshelm van Bell

De Amerikaanse helmfabrikant Bell introduceert haar nieuwe crosshelm. De ‘Moto-10 Spherical’ is een gelimiteerde helm en beschikt over een aantal nieuwe technieken en materialen ten opzichte van de Moto-9.

De buitenschaal van de helm is gemaakt van 3K-carbon en maakt gebruik van de ‘Spherical powered by MIPS’- technologie. Het is zelf ontwikkeld door Bell en bestaat uit een zogenaamd ‘Ball-and-Socket’ design, wat helpt bij het afvoeren van de impactenergie rond de hersenen. De schaal is ook voorzien van  NMR-bumpers, gemaakt van zacht EPP-materiaal. Deze worden onder druk samengeperst, maar veren direct terug in de oorspronkelijke vorm om risico op blessures of letsel te verkleinen. Daarnaast beschikt het over een Thermal Exchange Airflow Systeem (TEAS). Dit zuigt frisse lucht aan en voert de warme lucht via uitlaten aan de zij- en achterkant weer af. Het zou volgens Bell ook moeten zorgen voor het afvoeren van transpiratievocht via de wenkbrauwen, zodat de bril schoon blijft.

De uitneembare en uitwasbare wangkussens van Virus Cooljade zorgen ervoor dat de temperatuur laag blijft en worden op hun plaats gehouden door middel van magneten. Dit zorgt er ook voor dat de wangkussens door medisch personeel makkelijk te verwijderen zijn, zodat de helm daarna veilig verwijderd kan worden.

Van de Moto-10 Spherical worden 1.000 stuks gemaakt. Elke helm wordt genummerd en wordt geleverd met een helmtas, extra klep, boekje met Bell’s crosshelmhistorie en een sticker. Hij is beschikbaar in de maten S t/m XL, voor € 899,99. Meer info: www.bihr.eu

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.