Nieuws

Lichte valbeugels BMW R1250GS van…Akrapovič

Ja, da’s even wennen, valbeugels van Akrapovič. Maar zo gek is het natuurlijk niet dat een uitlaatfabrikant met zoveel ervaring als het Sloveense bedrijf in deze tak van sport stapt.

Akrapovič heeft immers al decennialang ervaring met een lichtgewicht materiaal als titanium. De volledig nieuw ontworpen set valbeugels voor de R1250GS bestaat uit een hoog- en laaggeplaatste set beugels. Ze zijn gemaakt van gezandstraalde titanium buizen, die veertig procent lichter zijn dan stalen exemplaren. De set is volgens de fabrikant niet alleen licht, maar ook sterk en corrosiebestendig. De buizen zijn TIG-gelast en voorzien van 8mm-flenzen voor een goede aansluiting.  Alle vier onderdelen van de set wegen samen slechts 6,26 kilo, waarmee dit meteen een van de lichtste valbeugelsets op markt is voor de R1250GS.

De buizen zijn fraai afgewerkt met een ingegraveerd Akrapovič-logo en een prominent vermelding van het gebruikte materiaal, titanium dus. De hoge en lage set kunnen samen maar ook afzonderlijk worden aangeschaft en passen op de R1250GS van de bouwjaren 2019-2022. De lage set past ook voor de R1250GS Adventure. De hoge set kost € 1.197,90 en voor de lage ben je € 1.633,50 kwijt. Info: www.gpproducts.eu

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws