Nieuws

Lichte perfectie: de Yamaha YZF-R125

Welkom in de wereld van de R-serie!
De Yamaha YZF-R125 is de lichtste sportmotorfiets van de R-serie die met kop en schouders boven de rest uitsteekt en ontworpen is voor de kampioenen van morgen.

Onbetwist leider in zijn klasse
Je zult zien dat geen enkele motorfiets uit de 125cc klasse kan tippen aan wat onze nieuwe Yamaha YZF-R125 te bieden heeft. Dat komt doordat het ontwerp en de geavanceerde technologie van deze opmerkelijke motorfiets afkomstig zijn van onze andere R-serie modellen. Modellen die tot de meest gerespecteerde en succesvolle sportmotorfietsen behoren, zowel op de weg als op het circuit. Het radicale kuipwerk is direct afgeleid van onze R6, dé motorfiets waarmee Yamaha in het afgelopen jaar World Supersport wereldkampioen is geworden.

Bij Yamaha zijn alle klassen belangrijk, ook de 125cc categorie
Dat komt omdat wij van mening zijn dat iedere motorrijder – ook degene met een A1 rijbewijs – moet kunnen beschikken over de allernieuwste motor- en chassistechnologie om optimaal te kunnen genieten van het motorrijden. Sinds de introductie van de originele YZF-R125 is deze motorfiets de onbetwiste leider in zijn klasse. De aandrijfkracht van de sportieve vloeistofgekoelde 125cc viertaktmotor wordt overgebracht door de soepel schakelende 6 versnellingsbak, die zorgt voor een uiterst responsieve acceleratie. En dankzij een zeer efficiënt brandstofinjectiesysteem levert de nieuwste YZF-R125 indrukwekkende prestaties met een zeer laag brandstofverbruik.

Hightech componenten
Net als de legendarische R1 en R6 is de YZF-R125 nu voorzien van een uiterst stabiele upside-down voorvork die zorgt voor nauwkeurige en responsieve rijeigenschappen. En om de afkomst van het R-serie DNA verder te benadrukken, is het voorspatbord voorzien van een carbon-look afwerking. De nieuw ontworpen lichtgewicht velgen hebben een uit de wegracerij afkomstig meerspaaks ontwerp met dunne Y-vormige spaken, wat bijdraagt aan een laag onafgeveerd gewicht voor een responsieve vering en een nauwkeurige besturing. Het nieuwe geavanceerde voorremsysteem van de YZF-R125 is een afgeleide van het systeem dat voor onze R-serie modellen is gebruikt. De hoogwaardige radiaal gemonteerde remklauw in combinatie met de zwevende remschijf, 297 mm diameter, is speciaal ontworpen voor krachtige en effectieve remprestaties en een uiterst direct respons.

Op R6 geïnspireerde vormgeving
Met zijn agressief vormgegeven kuip met dubbele koplamp en een centrale luchtinlaat, is de nieuwe YZF-R125 onmiskenbaar onderdeel van de R-serie. De op de R6 geïnspireerde kuip geeft deze toonaangevende 125cc supersportmachine een indrukwekkende uitstraling. Het strakke aerodynamische kuipwerk biedt perfecte bescherming en staat garant voor optimaal rijplezier.

Lichtgewicht aluminium chassis componenten
De lichte en zeer sterke aluminium swingarm heeft overduidelijk het R-serie DNA en draagt bij aan een nauwkeurige besturing en een betrouwbare wegligging. Een gewijzigde achterophanging zorgt voor nog meer rijcomfort. Het rem- en schakelpedaal en de passagiersvoetsteunen zijn allemaal van aluminium, waardoor de YZF-R125 nog steeds de maatstaf is in deze steeds populairder wordende klasse.

Multifunctioneel LCD-instrumentenpaneel
De YZF-R125 is uitgerust met één van de meest geavanceerde LCD-instrumentenpanelen in zijn klasse. Het uitgebreide display is voorzien van een digitale snelheidsmeter en -toerenteller. Verder bevat het geavanceerde ontwerp ook gegevens over brandstofpeil en verbruik, en een totaal- en dagteller.

De Yamaha YZF-R125 is vanaf voorjaar 2014 leverbaar.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...
Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws