Nieuws

Leuk of link?

Ooit ’s avonds heel laat tv gekeken? Dan heb je een nachtelijke topper kunnen zien. Achter de voorruit van treinen was een vaste camera gemonteerd. En dat ding liep real time mee met de trein. Dat was de redding van heel wat slapelozen.

Met de nieuwste generatie helmcamera’s kun je ook je eigen roadmovies maken. Maar bedenk dat dat regie en aandacht voor de camera vraagt. Dat gaat ten koste van de aandacht voor het verkeer. Ai!

Maar wanneer je de camera onbevangen op je helm bevestigt, en je rijdt net zoveel (test) kilometers als de redactie van Motoplus… Dan krijg je denken we net zulke surrealistische films als die vanuit de trein. Toch eens over brainstormen hier…

De fabrikant van compacte helm video camera’s Contour heeft de opvolger gepresenteerd van de ContourGPS, de Contour+. Deze vierde generatie HD camera heeft  een nieuwe 170 graden groothoeklens voor een groter opnamebereik. Naast de geoptimaliseerde lens kan er nu een externe microfoon op de camera worden aangesloten.

Door dit aansluitpunt (jack) is de gebruiker niet meer afhankelijk van de interne microfoon. Het nieuwe model met een waterdichte aluminium behuizing, heeft evenals het vorige model een GPS ontvanger, bluetooth en is daarnaast uitgerust met de Connect View app om de gemaakte beelden direct via een iPhone of iPod touch te bekijken.

Denk aan een euro of 500,-

http://contour.com/camera/contour_plus

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.