Nieuws

Lekker naar Drachten

Nadat de Drachten Internationals, het traditionele hoogtepunt van het Nederlandse dragrace-seizoen, in juli door de overvloedige regenval moest worden uitgesteld, is het op 17, 18 en 19 augustus weer raak.

Naast alle klassen voor het Open Nederlands Kampioenschap en de EDRS European Drag Racing Series, is er ook een wedstrijd voor de Euro Serie Super Twin Top Gas in het programma opgenomen.

Burn outs, flitsende starts, wheelies en het bulderende geluid van de meest extreme dragrace-motoren neemt weer drie dagen bezit van Drachten.

Dragracen is de meest elementaire en snelste tak van de auto- en motorsport, waarbij zij-aan-zij wordt gestreden om de winst over de kwartmijl. De Drachten Internationals is zelfs op de Europese dragrace-kalenders een begrip, waardoor deelnemers uit vele Europese landen koers zetten naar het Friese Drachten.  En opnieuw zullen vele internationale topteams acte de presence geven.

Net als bij de auto’s komen ook bij de motoren alle klassen aan de start, van de bijna streetlegal Street Bikes tot de extreem snelle Super Street Bikes en Funny Bikes.

De Drachten Internationals is de tweede van drie wedstrijden die meetellen voor het Nederlands Kampioenschap. In de klasse Super Twin Top Gas zijn in Drachten zelfs punten te verdienen voor de Euro Serie.

Traditiegetrouw is de pits bij de dragrace-sport vrij toegankelijk voor al het publiek en kan er dus gewoon gekeken worden hoe de monteurs aan hun racemonsters aan het sleutelen zijn.

Het evenement vindt plaats op 17, 18 en 19 augustus op de dragstrip van Vliegveld Drachten, De Knobben 100A, 9202 XJ Drachten.

Aanvang op vrijdag om 9.30 uur en op zaterdag en zondag om 9.00 uur. De toegangsprijs bedraagt voor de vrijdag € 17,00 de zaterdag € 22,00 en de zondag eveneens € 22,00. Een tweedagenkaart voor de zaterdag en zondag kost echter maar € 35,00 terwijl voor een driedagenkaart slechts € 39,00 hoeft te worden betaald. Wie online in de voorverkoop zijn kaarten bestelt, krijgt nog eens een aanzienlijke extra korting. Deze prijzen zijn inclusief toegang tot de tribune (vol = vol). Kinderen tot en met 12 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene gratis naar binnen.

Alle verdere informatie betreffende de Drachten Internationals is na te lezen op www.quartermile.n

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws