Nieuws

Lachende oldtimerliefhebbers

Momenteel is het erg druk bij motorzaken. Er is veel vraag naar nieuwe accu’s en additives om brandstofsystemen te reiningen. Want de winterstop heeft heel wat motoren weer vleugellam achter gelaten.

Dat had overigens niet gehoeven. Met een accudruppelaar komt je batterij de winter goed door,. als je je brandstof systeem hebt leeg gereden voor de winterslaap en de tank daarna had gevuld met twee liter Aspen had je ook geen problemen gehad met een vergumd brandstof systeem.

Een paar klassieker  rijdende kennissen lachen om al deze problemen. De 70 jarige Harley WLA en de ongeveer even oude BSA M20  en een nauwelijks zestig jaar oude 750 cc zijklepcombinatie gaan zonder zorg de winterslaap in om de volgende lente vrolijk wakker geschopt te worden met een boordspanning die gedaald kan zijn tot bijna 0 Volt

De liefhebbers starten hun machines op de zelfde dag. En berichten elkaar dan hoe laag de bandenspanning en het boordvoltage was en hoeveel trappen hun machine nodig had om woest walmend weer wakker te worden.

Dit jaar won de Harley. De bandenspanning was nog 1,25 bar, de accuspanning 1,5 Volt en de dappere V twin liep bij de derde trap. De eerste wankele rit ging naar het tankstation. Om de banden op te pompen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Video: 120 jaar FIM

Video: 120 jaar FIM

26 februari, 2024

De Federation Internationale de Motocyclisme (FIM) bestaat 120 jaar en viert dat met een acht minuten lange film ...
Super Hooligan met Indian-roots

Super Hooligan met Indian-roots

24 februari, 2024

Laat Roland Sands los op een motorfiets en negen van de tien keer komt er een enorm gaaf ding uit. Indian liet de ...

Overig nieuws